Travel news

Page: 2

      Sipas shifrave te fundit te publikuara nga INSTAT, Marsi i këtij viti shënon një rënie dukshme te numrit të personave më nënshtetësi angleze, gjermane dhe spanjolle krahasuar me muajin Mars të vitit të kaluar. Një zbritje e ndjeshme ka ndodhur dhe me hyrjet e popullsisë fqinje të Kosovës me rreth 4% krahasuar […]

  Në ditën e katërt të info tour-it të organizuar nga Vas Tour Operator, në hotelet më të mira në Antalia, sot ndalesa e radhës ishte Paloma Hotels në Side. Në një lidhje të drejtpërdrejtë me Radio Travel, Tatjana Papagjika nga departamenti i rezervimeve të Vas Tour na foli më tepër rreth rrjetit të hoteleve […]

  Para se blini biletën për Zvicër, duhet të njiheni me disa rregulla  që ky shtet duket se i ka mëse rigoroze. “My Zwitzerland”, ka renditur midis të tjerash tri fakte sumë të rëndësishme që nuk duhen harruar. Pashaporta dhe viza. Pashaporta e vlefshme është domosdoshmëri, viza është e nevojshme nëse do të qëndroni më […]

    Kompania e birres Nielsen ne Gjermani ka publikuar te dhenat e e nje studimi te kryer vitin e kaluar rreth konsumimit te birres nga vete gjermanet. Sipas ketij raporti ne vitin 2018 ne Gjermani u shitën rreth 6 miliardë litra birrë. Qarkullimi u rrit në 8 miliardë euro. Sipas studimit birrat klasike në […]

      Formula 1 zbarkon në Vietnam ku për herë të parë duke nisur nga viti 2020 në këtë vend do të mbahet një garë e këtij Botërori. Skuadra e Red Bull së bashku me David Coulthard, vendosën që të testonin rrugët e Hanoit, te rrrethuar nga  30 mijë tifozë të pranishëm në këtë […]

    Gjuetia pa leje dhe shpyllëzimi, në Madagaskar po rrezikon “lemurët” speciet e rralla që ndohen ne mjedisin e tyre natyror vetëm në kete ishull. Për shkak të këtyre rreziqeve që vijnë nga njeriu, 95 për qind e lemurëve janë në rrezik zhdukjeje. Në këto pyje, në lindje të Madagaskarit, një task forcë e […]

      Nuk është arritur një marrëveshje përfundimtare për të nisur punimet e aeroportit të Vlorës. Nga njoftimi i ministrisë , thuehet se shkak është bërë përfundimi i afatit që ishte lënë për paraqitjen e ofertës. Premtimi për aeoroprtin ka marrë jetë në janar të vitit 2018, por mesa duket një tjetër tender do […]

      Kisha e Shën Thanasit, monument kulture i kategorisë së I-rë, ka përfunduar së restauruari. Projekti i restaurimit i hartuar nga specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës mundësoi rregullimin e çarjeve në muraturë, ringritjen e kolonave, kupolave dhe qemerëve me strukturë guri, si dhe ringritjen e murit anësor në pjesën jugore të […]

      Brenda gjashtë muajve, me 1.3 mln euro, kompania shqiptare që fitoi tenderin për zonën e Vermoshit, do të ndërmarrë një projekt për përmirësimin e infrastrukturës turistike në fshatin verior të vendit. Punimet e infrastrukturës turistike në Vermosh janë pjesë e një projekti madhor për zhvillimin e Alpeve dhe zonave bregdetare shqiptare, bashkëfinancuar […]

  Eshte publikuar lista me 10 vendet në të cilat presidenti është më i paguar. Megjithëse paga mund të tregojë vetëm një pjesë të pasurisë së presidentëve , shohim se në vendin e parë qëndron Austria me pagë të dekklaruar të presidentit 404.000 dollarë në vit. Me vetëm 4 shifra më pak , e ndjek […]


Current track

Title

Artist

Background