Bunkeret shqiptare serish ne vemendjen e BBC

Written by on 11/02/2019

Bunkeret shqiptare serish ne vemendjen e BBC
Bunkeret e ndertuar ne Shqiperi para viteve ’90 vijojne te terheqin vemendjen e medias nderkombetare, duke perbere nje element terheqes jo vetem per turistet por edhe per artistet e fotografet. BBC i ka kushtuar nje artikull nismes se fotografit Robert Hackman qe ka krijuar nje katalog qe dokumenton bunkeret qe u ndertuan ne Shqiperi mes viteve 1975 dhe 1989 nga frika e Luftes se Ftohte. Fotografi eshte perqendruar ne ate qe ka ndodhur me bunkeret, ne transformimin e tyre ne kafene, banesa, restorante, pishina apo depozita uji. Ai e ka emertuar katalogun e tij “Metamorfoza”.Ne artikull evidentohet se Shqiperia ka aq shume bunker sa shqiptaret jane mesuar me prezencen e tyre, “njesoj si nje londinez me kabinat e kuqe telefonike apo nje njujorkez me taksite e verdha”.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background