Travel News

Page: 7

“The Sun” liston Shqiperine si nje destianacion ideal per pushimet e ketij viti Tabloidi britanik “The Sun” liston Shqiperine si nje destinacion ideal per te zevendesuar vendet e pushimeve me tradicionale. Gazeta ka dhene pese alternativa destinacionesh, po aq te mira sa ato origjinale dhe me lira, çka do t’i bente britaniket te kursenin dhe […]

Tatimet kontrollojne bregdetin, gjysma e subjekteve me shkelje Drejtoria e Hetimit Tatimor njofton se po ushtron kontrolle te vazhdueshme ne sektorin e turizmit, me fokus te veçante zonat bregdetare, me qellim parandalimin dhe goditjen e informalitetit, si dhe sigurimin e mbarevajtjes se sezonit.Per periudhen 22 qershor – 8 korrik jane kontrolluar ne total 1,772 subjekte […]

Miratohet 2 –fishimi i gjobes per shkeljet rrugore nga drejtuesit me leje te huaj! Komisioni i Sigurise Kombetare ka miratuar propozimin per 2-fishimin e  gjobave ne rast te shkeljes se rregullave te qarkullimit rrugor, per drejtuesit e automjeteve me leje drejtimi te huaj. Referuar Kodit aktual gjobat variojne nga 5-15 mije leke ne varesi te […]

Ja sa do te kushtoje udhetimi me tren Tirane – Durres Çmimi i biletes se udhetimit ne linjen e re hekurudhore Tirane-Durres do te jete 1-1.2 euro. Gjithçka u be me dije nga zv. ministri i Infrastruktures dhe Energjise, gjate diskutimit te projektligjit mbi grantin 35.4 mln euro te Fondit te Investimeve te BE per financimin […]

Shpallet konkursi per dizenjimin e logos te produkteve “Zemra e Malit” “Zemra e malit” eshte zyrtarizuar logoja e produkteve te prodhuara ne zonat malore te Shqiperise. Ministria e Bujqesise dhe Zhvillimit Rural ka shpallur konkursin per dizenjimin e logos se produkteve te malit. Nje mekanizem marketimi i cili synon te beje te dukshme origjinen malore […]

Rifillojne germimet arkeologjike ne Amfiteatrin e Durresit Ne Amfiteatrin Romak te Durresit kane rinisur germimet arkeologjike. Instituti i Monumenteve te Kultures ben te ditur se projekti synon rifillimin e germimeve arkeologjike, rilevim te strukturave te gjetura si dhe dokumentimin dhe konsolidimin e tyre. Pjese e germimeve do te jene studente shqiptare dhe studente italiane. Misioni […]

Ilir Dushkaj : Shqiptaret kane ende turp te ulen ne banak!   Sapo kemi prekur stinën e nxehtë të verës dhe secili nga ne do dëshironte të shuante etjen me një cocktail ku shija do të na jap energji dhe pozitivitet. Pikerisht per te na sygjeruar disa per koktejleve me te mira te stines se […]

AFP: Monumentet ne Gjirokaster ne rrezik shembjeje! Shume prej ndertesave shekullore, te fortifikuara, te cilat i dhane  qytetit jugor shqiptar te Gjirokastres, nje vend ne listen prestigjioze te Trashegimise Boterore te UNESCO-s ne vitin 2005 jane ne rrezik te zhduken sipas AFP.  Sipas medias prestigjoze franceze disa nga ndertesat jane te braktisura ose nuk jane […]

Kuvendi miraton ndryshimet ne ligjin per TVSh, lehtesi per agroturizmin   Kuvendi miratoi propozimet e qeverise per disa ndryshme ne ligjin e Tatimit mbi Vleren e Shtuar, ate per tatimin mbi te ardhurat si dhe taksat vendore. Ndryshimet marrin fuqi ligjore ne 1 janar 2019. Propozimet parashikojne lehtesi per agroturizmin ku norma e tatimfitimit behet […]

Premium Beach Hotel, shembull per standartet e turizmit elitar ne Shqiperi   Rritja e vazhdueshme standarteve te turizmit ne vend ka sjelle edhe rritjen e numrit te turisteve ne disa prej destinacioneve turistike te vendit sic eshte edhe plazhi i Durresit. Strukturat me sherbim elitar dhe nderhyrjet ne disa pjese te plazhit per permiresimin e […]


Radio Travel

Radio Travel

Current track
TITLE
ARTIST

Background