Travel News

Page: 4

    Kompania e makinave”Ford” ka tërhequr nga tregu më shumë se 1 milon makina. Makinat e modeleve të ndryshme janë tërhequr për shkak të defekteve që kanë shfaqur .Disa nga problemet e shfaqura lidhen me marshin, amortizatorët dhe motorin. Problemet e disa prej modeleve të makinave ,kanë bërë që të ulet imazhi i kompanisë”Ford”.

    Shpella më e madhe në Europë , e mbushur me kristale do të hapet për publikun në tetor të këtij viti. Shpella ndodhet nën një minierë të braktisur argjendi në një qytet të Andaluzisë, në Spanjë. Ajo është zbuluar në vitin 1999, dhe është e vetmja gjeodë në Europë.Mbushja me solucion kripor krijon […]

    Këshilli Botëror i Turizmit ka publikuar indeksin e ri global që qyteteve që janë gati për zhvillimin e industrisë së turizmit. Kjo industri është thelbësore në kontributin e ekonomisë dhe rritjes së GDP-së globale. Indeksi i ri krijon një spektër të gjerë të praktikave të destinacioneve më të preferuara . Qytetet të cilat […]

      Indeksi global ka zbuluar se paqjanë botë  ka nisur të përmirësohet në vitet e fundit , por sidoqoftë në krahasi me dekadat e fundit planeti ynë është më pak paqësor. Tensionet e dhjetë viteve të shkuar kanë nisur të shuhen por pavarësisht kësaj, tensione të reja rindizen nga viit në vit. Që […]

    Vrojtimi i fundit i Bankës së Shqipërisë për kulturën financiare të shqiptarëve, ka cilësuar se objektivi i kursimit të tyre është shkollimi. Objektivat afatgjata të kursimit variojnë nga 28% të kursimeve për shkollimin e fëmijëve, deri në rreth 19%  për vetëshkollim. Restaurimi apo blerja e një shtëpie të re stimulon 6% të kursimeve […]

    Facebook ka nisur platformën e dhurimit të gjakut në pesë qytete  amerikane. Skuadra shëndetësore e rrjetit social ka bërë hyrjen e parë, duke shfaqur pajisjen që i bën njerëzit të dhurojnë gjak në rast nevoje. Përdoruesit që identifikohen si donatorë do të marrin kërkesë për të dhuruar gjak. Gjaku do të përdoret për […]

    Raporti mbi trendet e internetit i Mary Meeker është prezantuar së fundmi në konferencën”CODE”. I gjithë raporti është i mbushur me vëzhgime mbi ndryshimet në sjelljet e internetit dhe konsumatorit. Pika që ka spikatur  më shumë është ajo e të dhënave mbi të rriturit që rrinë vazhdimisht online. Mbi 25% e të rriturve […]

Shtëpia e mbretëreshës Elisabeth në Maltë ka dalë në shitje. Mbretëresha ka jetuar aty nga viti 1949 deri në vitin 1951, gjatë vendosjes së princit Philip si oficer detar në Maltë. “Villa Guardamangia”  në të cilën mbretëresha ka thënë se ka kaluar kohë të mrekullueshme do të shitet në vlerën e 6 milion eurove.

    Statuja mijëra vjeçare e Tutankhamunit, nuk mund  të dalë në ankandin e parashikuar të korrikut sipas autoriteteve egjiptiane. Ata i kanë kërkuar shtëpisë së ankandave”Kristis”, në Londër që të provojë se statuja  ka dalë nga vendi në mënyrë të ligjshme. Statuja e lashtë, kokë e një faraoni të ri , parashikohet të arrijë […]

    Në parkun Karaburun-Sazan, janë vendosur 5 bova ankoruese të anijeve turistike. Bovat do të elemionojnë dëmtimet e mundshme nga ankorimet në vende të papërcaktuara. Infrastruktura ankoruese duhet të respektohet nga turistët dhe operatorë turistikë. Bovat sinjalizojnë kufijtë e parkut i cili është pasuri e përbashkët në të cilën duhet të ketë përkujdesje dhe […]


Current track

Title

Artist

Background