Author: rt

Page: 5

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës ka nisur zhvillimin e një prej projekteve më të rëndësishme të quajtur”Airfield 2020”. Projekti lidhet me rehabilitimin e pistës së rrugës lidhëse që mundëson lëvizjen e avionëve në zonën ajrore.”Airfield 2020” do të realizohet në disa faza të ndryshme .Gjatësia prej 45 m e rrugëve lidhëse është projektuar sipas rregulloreve kombëtare […]

Një studim global e lidh ndotjen e ajrit me depresionin . Grimcat e ndotjes të analizuara në studim janë marrë nga djegia e karburanteve fosile në makina, shtëpi dhe industri.  Provat e reja sipas OBSH-së janë “emergjencë e heshtur e shëndetit publik”. Studimi si kryeqytetin më të ndotur në Europë ka cilësuar Shkupin. Reduktimi i […]

Hong Kongu organizon një nga shfaqjet më të mrekullueshme të fishekzjarreve në botë , çdo fundvit. Shfaqja tërheq çdo vit turistë të shumtë nga e gjith]ë bota. Këtë vit çdo gjë do të jetë ndryshe,pasi tradita është anulluar. Vendimi që trishton miliona njerëz , ka të bëjë me prostestat që po zhvillohen prej gjashtë muajsh […]

Në 100 vjetorin  e “Bashkimit Ndërkombëtar Astronomik” , çdo shteti i është caktuar një yll, i cili do të mbajë emrin e vendosur nga populli i tij. Për emrin shqiptar  u propozuan shumë emra nga historia, gjeografia, kultura apo edhe fjalë shqip dhe në fund të garës ka fituar emri “Illyrian” dhe planetin rrethues “Arbër”. […]

Autoriteti Portual njofton se ka ndryshuar orari i hyrjes në terminalin e pasagjerëve. Me qëllim përballimin e fluksit përgjatë festave të fundvitit, njoftohen qytetarët që do të zgjedhin të udhëtojnë nga porti i Durrësit se porta hyrëse në terminalin e trageteve do të qëndrojë hapur deri në orën 23.00. Për rrjedhojë procesi i check-in, do […]

Avioni eksperimental i NASA-s X-59 që mund të kthejë udhëtimin e pasagjerëve komercialë me shpejtësi superosnike, ka marrë leje për t’u ndërtuar. Avioni që do të ndërtohet nga Lockheed Martin, mund të vihet në punë në vitin 2021. Ky është avioni i parë e të cilin NASA ka punuar në 30 vitet e fundit dhe […]

2. Miratohet fondi, kjo është rruga që do të ndërtohet në vitin 2020 Banka Europiane për Rikonstruksion dhe Zhvillim, BE dhe donatorësh dypalësh po rrisin angazhimin e tyre në Ballkanin Perendimor. Gjatë takimit të 21-të Komitetit Drejtues të Kornizës së Investimit të Ballkanit Perëndimor u aprovua 194 milion euro në BE. Projekti do të mbështetet […]

Dalin shifrat zyrtare, ja sa shqiptarë jetojnë nëpër botë! INSTAT ka raportuar se për vitin 2019, numri i shqiptarëve që që jetojnë jashtë vendit arriti në rreth 1.64 milionë , në rrijte me 3.6 % krahasuar me një vit më parë. Shifra mbështetet mbi vlerësimet e tërthorta sepse matja e saktë e numrit të shqiptarëve […]

Polonia mund të përfundojë jashtë Bashkimit Europian, për shkak të planeve nga nacionalistët në pushtet për miratimin e disa ligjeve që prekin sistemin e drejtësisë.Gjykata Supreme e Polonisë tha se planet janë në kundërshtim me ligjin europian dhe do të përkeqësojnë  tensionet ekzistuese midis Brukselit dhe partisë në qeveri në Poloni. Edhe pse Polonia ka […]

Papunësia ka shënuar rënie të konsiderueshme  në tremujorin e tretë duke i rezistuar kështu edhe ngadalësimit të ekonomisë. INSTAT ka bërë të ditur nga të dhënat e paraqitura se shkalla e papunësisë ka rënë në 11.4% nga 11.5% që ishte në tremujorin e dytë. Sipas statistikave, ky ishte niveli më i ulët i papunësisë në […]


Current track

Title

Artist

Background