Fillim i mbare per qiejte europiane, rritet trafiku ajror ne janar dhe shkurt.

Fillim i mbare per qiejte europiane, rritet trafiku ajror ne janar dhe shkurt.

Like
67
0
Friday, 16 February 2018
Travel News

Te dhenat e fundit nga trafiku ajror ne Europe tregojne se gjate ketyre muajve fluturimet ne hapsiren europiane jane rritur me 5.3% me shume se viti i kaluar. Nderkohe nga studimi i kryer rezultori se brenda Ballkanit gjate muajit shkurt Maqedonia dhe Turqia kane treguar rritjen me te madhe te trafikut ajror. Kjo deshmon dhe rritjen e vizitave turistike ne keto vende kete vit. Te tjera destinacione me fluks udhetaresh kane Kroacia, Greqia dhe Serbia.

——————————————-

India qe mbetet nje nder tregjet me emetimin me te larte te turisteve ne bote, megjithate bordi i turizmit vendas po punon edhe per shtimin e turisteve te huaj qe vizitojne vendin. Nje fushate turistike qe eshte prezantuar se fundmi me titullin “ Indian Love” dhe qe do te shperndahet ne disa destinacione te Azise dhe Europes synon qe te terheqe mbi 10 milione turiste te huaj kete vit. Potencialet e turizmit indian do te shpalosen edhe ne panairin me te madh te turizmit ne Indi qe nis sot e vijon deri me date 18 shkurt. Panairi ka pjesmarrjen e me shume se 2500 ekspozuesve nga 80 vende te botes qe njihen me produktin e turizmit ne Indi dhe gjithashtu promovojne produktin e tyre per tregun indian.

——————————————–

Bashkimi Europian do t’i mundesoje Kosoves 38.5 milione euro per projektin e modernizimit te hekurudhave. Fondet do te jepen ne formen e nje granti nen kornizen e Investimeve ne Ballkanin Perendimor. Projekti do te permiresoje lidhjet mes rrjetit hekurudhor te Kosoves dhe rrjetit me te gjere europian permes Korridorit Pan-Europian VIII dhe Korridorit X, te cilet kalojne ne jug drejt Maqedonise dhe ne veri drejt kufirit me Serbine.Keshtu, granti perfshin pjesen e hekurudhes qe lidh Fushe Kosoven me Mitrovicen, si edhe dy segmente te tjera qe lidhin Fushe Kosoven me Mitrovicen si dhe Mitrovicen me kufirin me Serbine.

———————————————

Me pjesemarrjen e lidereve europiane, nisen sot festimet ne Vilnius per 100- vjetorin e pavaresise se rishpallur ne fund te Luftes se Pare Boterore, ne sfondin e tensioneve me fqinjin rus. Presidenti i Komisionit Europian Jean-Claude Juncker tha se Lituanezet kane pershkuar nje rrugetim te gjate pergjate shekullit te kaluar dhe se Lituania eshte tashme nje shtet modern dhe demokratik, ne vendin e duhur ne zemer te Bashkimit tone Europian. Shteti balltik me 2,8 milione banore regjistron nje rritje te qendrueshme ekonomike me 3,9% ne 2017 dhe gjithashtu mbetet nje prej destinacioneve turistike me interesante.

———————————————

Komisioni Europian i Udhetimeve ka bere me dije se lehtesimi i procesit te vizave per turistet do te sillte benefite te jashtezakonshme per ekonomine europiane. Sipas edhe Keshillit Europian te Udhetimeve dhe Turizmit po ndermerret nje process i pershpejtuar per lehtesimin e vizave te kalimit per turistet qe duan te vizitojne destinacionet europiane. Deri ne vitin 2020 me shume viza per turistet do te perktheheshin ne 114 miliard euro fitime dhe 615 mije vende pune me shume ne Europe.

———————————————

Gazetarja dhe udhetarja e njohur , Francesca Masotti, ka publikuar ne blogun e saj “Francesca on the top world” nje shkrim promovues per Shqiperine. Ajo shkruan se Shqiperia eshte nje nga vendet me interesante ne gadishullin e Ballkanit, e njohur para se gjithash per plazhet idilike bregdetare dhe kryeqytetin e gjalle te Tiranes. Gjithashtu ne shkrim permenden qytetet e Korces, Pogradecit, Beratit dhe Gjirokastres. Vec Shqiperise blogerja permend edhe destinacione fqinje si Greqia dhe Kroacia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *