Celet ne Prage “Holiday World”, panairi me i rendesishem i Europes Qendrore.

Celet ne Prage “Holiday World”, panairi me i rendesishem i Europes Qendrore.

Like
92
0
Thursday, 15 February 2018
Travel News

Ka nisur ne Prage eventi kryesor i industrise se turizmit te Europes Qendrore, panairi i turizmit Holiday World 2018. Panairi vjen ne edicionin e tij te 27 dhe mbahet ne qendren e ekspozitave te Prages. Shqiperia perfaqsohet ne kete event nga Agjencia Kombetare e Turizmit dhe operatoret turistik vendas qe paraqesin oferten e tyre per tregun e huaj nderkohe promovohen edhe disa prej destinacioneve me te mira vendase. Kompanive pjesmarrese nga vende te ndryshme te botes u jepet mundesia e takimeve B2B si dhe lidhja e marreveshjeve me partnere te tyre nderkohe qe panairi sherben edhe per te prezantuar produktin turistik me te mire te Europes Qendrore per kete vit. Praga shpreson te kete dhe nje perqindje me te madhe te turisteve kete sezon ne krahasim me vitin e kaluar duke qene nje prej destinacioneve me te preferuara turistike te tureve kulturore.

————————————————

Kina pret qe te arrije nje rekord ne turiste dhe fitime me rastin e Vitit te Ri Kines, festimet e te cilit kete vit nisin me 16 shkurt. Sipas te dhenave te Bordit Kombetar te Turizmit pritet qe me shume se 136 milione udhetime te behen nga turistet brenda vendit dhe nje numer i konsiderueshem turistet te huaj te shkojne ne Kine per kete event. Te ardhurat ne turizmin vendas kete vit pritet te arrijne ne 11.8 miliard dollare , 13% me shume sesa viti i kaluar.

————————————————-

Numri i turisteve qe kane vizituar Egjipitin vitin e kaluar ka arritur ne 7.5 milione. Sipas te dhenave te fundit te publikuara nga qeveria egjiptiane kjo perben nje rritje me 54.7% me shume sesa viti 2016. Muaji nentor shenoi dhe fluksin me te larte te turisteve me plot 778 mije. Sipas ministres se turizmit ne Egjipt te ardhurat nga turizmi ne kete vend perbejne 11.5% te PBB. Pritet qe 2018 te sjelle rekorde te reja per kete destinacion teksa pritet qe kete muaj te rifillojne edhe fluturimet turistike mes Rusise dhe Egjiptit.

————————————————–

Industria multimiliardere e turizmit ne Australi eshte ne rrezik nga ndryshimet klimatike teksa temperaturat dhe niveli i detit vijon te rritet. Nje raport i fundit i eksperteve mjedisore prane Keshillit te Klimes ne kete shtet theksoi se autoritetet duhet te marrin masa te menjehershme per uljen e nivelit te emetimeve te karbonit ne plazhe, parqe kombetare dhe Barrieren e Madhe Koralore qe jane atraksionet kryesore turistike te Australise. Shume destinacione popullore u klasifikuan te rrezikuara ne kete vend teksa qytete te medha do te pesojne me shume permbytje dhe rajonet me te nxehta australiane do ta kalojne limitin e 100 diteve me temperatura mbi 35grade celcius brenda vitit 2030.

—————————————————

Teksa Japonia synon te prese Lojrat Olimpike 2020 , vendi ka lancuar nje fushate ku pasqyrohen te gjitha atraksionet me te mira japoneze qe do te gjejne turistet atje. Nje prej tregjeve turistike qe po lakmohet me shume eshte ai europian. Fushata “Enjoy my Japan” do te shperndahet ne vende te ndryshme te botes por kryesisht ne Europe ne gjuhe te ndryshme duke synuar nje numer me te madh turistesh europiane ne Japoni. Vitin e kaluar ne Japoni u regjistruan 28.7 milione turiste te huaj, nje rritje me 5% me shume sesa viti 2016. Nderkohe objektivat per vitet e ardhshme jane shtimi i numrit te turisteve nga Gjermania, Britania, Franca, Italia, Spanja dhe Rusia.

—————————————————–

Fondet minimale te nevojshme per promovimin turistik te Rumanise do te arrijne ne 5 milione euro ne vit duke filluar nga 2018, sipas nje strategjie per promovimin e Rumanise deri ne vitin 2022. Autoriteti Kombetar i Turizmit te Rumanise po punon mbi strategjine dhe do e perfundojne dokumentin shume shpejt pas diskutimeve edhe me perfaqesuesit e industrise.Autoritetet kane caktuar 2 milion euro kete vit per promovimin e Rumanise ne panairet nderkombetare turistike duke shpalosur vlerat kulturore dhe natyrore qe ka ky vend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *