Kina prezanton uren e re prej xhami me te larte ne bote.

Kina prezanton uren e re prej xhami me te larte ne bote.

Like
65
0
Saturday, 10 February 2018
Updates

Tradita e Kines per te patur urat me te vecanta ne bote vijon. Nje ure e re prej xhami eshte ndertuar ne lartesine rreth 2 km ne malin Batai te Kines.Besohet se kjo eshte ura me e larte ne bote prej xhami duke thyer rekordin e meparshem qe e mbante vete Kina, ura e xhamit Zhangjiajie qe ndodhet ne 548 metra lartesi.Sipas medias shteterore Xinhua, ura e gjate 198 metra ka afersisht lartesine e nje ndertese 66 kateshe.Distanca vertikale midis ures dhe pjeses fundore te lugines thuhet se eshte e treta me e gjate ne Kine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *