Danimarka, vendi me i mire per te rritur femijet.

Danimarka, vendi me i mire per te rritur femijet.

Like
58
0
Thursday, 08 February 2018
Updates

Vendi me i mire per te rritur femije ne vitin 2018 eshte Danimarka, sipas raportit te pervitshem “Best Countries” te U.S. News & World Report. Suedia ka qene ne krye te ketij klasifikimi per dy vjet me radhe. Per vleresim jane marre 80 vende sipas 65 atributeve. Nder to ishin ndikimi ekonomik, fuqia, cilesia e jetes qe te gjitha ndikuan ne percaktimin e suksesit te nje vendi si shtet modern. Pas Danimarkes dhe Suedise si vendet me te mira per te rritur femijet jane renditur Norvegjia, Finlanda, Kanadaja, Hollanda, Zvicra, Zelanda e Re, Australia dhe Austria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *