no-cover

Europa me rritje ne turizem gjate 2017.

Like
76
0
Wednesday, 29 November 2017
Travel News

Turizmi ka pare rritje ne kontinentin europian per vitin 2017. te dhenat e fundit te Komisionit Europian te Udhetimeve tregojne se megjithse pati shume shqetesime kryesisht te shtrira ne aspektin e sigurise, 32 nga 33 vende europiane te marra ne studim kane treguar rritje te konsiderueshme te sektorit turistik per kete vit. Si vendi me rritjen me te fuqishme ne krahasim me vitin e kaluar eshte renditur Turqia qe regjistroi rreth 27% me shume turiste se 2016. Pas saj Islanda, Portugalia, Spanja, Sllovenia, Mali i Zi, Qipro dhe Malta pasojne listen e vendeve ne te cilat kane pasur rritje te theksuar ne shifrat e turisteve.

———————————–

Revista e njohur kanadeze Tom Barbier e specializuar per udhetimet dhe moden ka publikuar se fundmi nje artikull promovues per Shqiperine. Gazetarja e kesaj reviste si pjese e nje turi ballkanik ka bere nje ndalese ne Shqiperi duke pergatuitur me pas nje reportazh ku theksohen atraksionet kryesore shqiptare per turistet kanadeze. Ne artikullin promovues plazhet e kristalta, mikrpitja, cmimet e lira, natyra dhe gastronomia jane disa prej karakteristikave me te mira te Shqiperise. Sipas te dhenave te autoriteteve shqiptare te turizmit kete vit ka pasur nje rritje interesante te numrit te turisteve kanadeze ne Shqiperi.

————————————

Revista ikonike e udhetimeve, natyres dhe jetes se eger, ‘National Geographic’ ka publikuar listen e udhetimeve me te mira qe duhen ndjekur ne vitin 2018. Mes 21 vendeve te perzgjedhura per aventuren, rrugetimin, ushqimin dhe jeten vibrante, revista ka perzgjedhur edhe Shqiperine. Vendi yne perfaqesohet me nje fotografi te pjeses nenujore shqiptare ku keshillohet vendi yne si ideal per turizmin e zhtyjes. Bashke me Shqiperine, vendet e tjera qe sugjerohen per vitin e ardhshem jane Etiopia, Gjeorgjia, Argjentina, Meksika, Austria, Maroku, Korea e Jugut dhe Kanadaja.

————————————-

2017 ishte nje vit intensive sa i perket sektorit te hotelerise ne New York. Sipas te dhenave te fundit te autoriteteve te turizmit ne qytet jane inaguruar pas restaurimit 22 struktura pushimi te natyrave te ndryshme qe presin turiste nga e gjithe bota. New Yorku aktualisht po perqendrohet tek turizmi biznes nepermjet hotelet te reja te venda ne dispozicion qe shkojne krah ketij koncepti. Pritet qe New York ta mbyll vitin me rreth 70 milione vizitore.

————————————–

Barcelona eshte kthyer ne qendren e turizmit biznes gjate ketyre diteve pasi po mbahet atje Panairi Nderkombetar IBTM 2017. Panairi i dedikohet kryesisht turizmit te takimeve, konferencave dhe konventave dhe mbledh si pjesmarres perfaqsues te kompanive turistike prestigjoze si dhe markave te medha te hoteleve nga vende te ndryshme te botes. Mbi 15 mije profesioniste te turizmit behen bashke ne kete event net e cilin diskutohen trendet e reja te turizmit biznes dhe krijohen kushte per bashkepunim mes pjesmarresve. Panairi vijon deri me date 30 nentor. Spanja ka fituar kete vit te ardhura mbi 6 miliard euro vetem nga turizmi MICE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *