Rajoni i Mesdheut mbetet me i fuqishmi ne bote sa i perket turizmit.

Rajoni i Mesdheut mbetet me i fuqishmi ne bote sa i perket turizmit.

Like
124
0
Wednesday, 08 November 2017
Travel News

Rajoni i Mesdheut mbetet nder me te fuqishmit ne bote sa i perket turizmit. Sipas te dhenave te Forumit te Resorteve Mesdhetare qe eshte mbajtur me heret gjate ketij viti ne Barcelone, 32% e turisteve nderkombetare dhe me shume se 30% e te ardhurave te pergjithshme nga turizmi ne bote i takojne Mesdheut.Pritshmerite jane qe rajoni te arrije 420 milione turiste brenda vitit 2020. Nderkohe sipas te dhenave te pergjithshme te Organizates Boterore te Turizmit numri i turisteve ne bote do te rritet me nje norme 3.3% ne vit duke sjelle 1.8 miliarde turiste brenda vitit 2030.

———————————-

Prania e Shqiperise ne nje nga panairet me te rendesishme ne bote, ne World Travel Market London 2017 u pa nga autoritet shqiptare si nje mundesi per te zhvilluar turizmin e vendit. Pjesemarrja e Shqiperise kete vit eshte e fokusuar ne tre qellime kryesore dy prej te cileve lidhen me takimet me operatoret me te njohur ne bote dhe prezantimin e paketes se re fiskale. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi i pranishem ne panair ka zhvilluar takime me agjenci si Tomas Kuk, Tui Travel apo Apolo, me synim shtimin e numrin te turisteve qe vizitojne Shqiperine per sezonin e ardhshem turistik. World Travel Market eshte nje nga panairet me te medha globale ne industrine e udhetimit ku Shqiperia synon te krijoje rrjete bashkepunimi me shtetet e tjera.

———————————–

Euromonitor Internation ka zbuluar listen me 100 destinacionet me te vizituara ne bote, gjate zhvillimit te “World Travel Market”, panairit me te madh boteror te turizmit. Sipas raportin, qytetet aziatike sundojne klasifikimet, fale edhe kerkeses se pandalshme ne rritje per te vizituar Kinen. Qyteti me i vizituar ne bote eshte Hong Kong me 27 milione vizitore, ndjekur nga Bangkoku dhe Londra qe mbyll podiumin. Nga ana tjeter, performanca e qyteteve europiane eshte penguar nga kriza e Eurozones dhe e emigranteve. Pavaresisht ketyre disa destinacione europane, sidomos Greqia, Italia dhe Spanja kane perfituar nga tensionet ne Lindjen e Mesme dhe Afrikes Veriore. Sa i takon Amerikes, New Yorku mbetet qyteti me i preferuar.

————————————

Websiti i udhetimeve TravelBird ka percaktuar se fundmi listen e qyteteve me mikpritese ne bote. Ai analizoi 500 destinacionet me te medha te turizmit ne bote, sipas Organizates Boterore te Turizmit, duke marre ne konsiderate faktore kyç qe bejne nje vizitor te ndihet i mirepritur si per shembull: pika e hyrjes, lumturia e banoreve, siguria, mikpritja e turisteve dhe niveli i mire i gjuhes angleze. Sipas listes qyteti me mikprites ne bote renditet Singapori, ndjekur nga Stokholmi, Helsinki, San Fransisko, Rotterdam, Lisbona, Tokio,Oslo dhe Zyrihu.

————————————-

Turizmi i dasmave ne Itali po ecen me ritme teper te kenaqshme ku gjithnje e me shume cifte e zgjedhin destinacionin per te bere ceremonite e tyre martesore. Vetem gjate ketij viti sipas te dhenave jane bere mbi 1700 dasma nga vizitore te huaj ne Itali. Fitimet nga ky sektor kane arritur ne 386 milione euro per vendin fqinj. Dasmat ne Itali preferohen ne mase me te madhe nga amerikanet, qe jane dhe tregu kryesor ne kete drejtim ndjekur nga Britania dhe Gjermania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *