Tourism as a leading edge
Travel Talk

Tourism as a Leading Edge Radio Travel (104.6 FM), në emisionin "My Albania", ka intervistuar Drejtorin e USAID-it, Marcus Johnson, dhe Përfaqësuesen e Zyrës për Zhvillim dhe Bashkëpunim të Suedisë, Birgitta Jansson, mbi mundësitë e OJQ-ve dhe bizneseve për të hyrë në partneritet me këto dy agjenci për projekte në sektorin e turizmit në Shqipëri.*** *** *** Radio Travel 104.6 “My Albania” program interviewed both USAID Director Marcus Johnson, and the Head of Development Cooperation for Sweden, Birgitta...

Like
4949
0
Friday, 08 December 2017
Turizmi i aventures, marka me e re e turizmit ne Shqiperi.
Travel News

Turizmi i aventures shihet si nje turizem, per te cilin Shqiperia ka nje potencial te jashtezakonshem. Kjo u theksua sot edhe ne aktivitetin “Shqiperia e turizmit te aventures”, ku u organizua edhe Panairi i pare Kombetar i sporteve te aventures tek Parku Olimpik. Pjesmarres ne kete event kryeministri i vendit u shpreh se 4 nder 10 turiste sot ne bote, zgjedhin turizmin e aventures dhe Shqiperia me pasurite e larmishme natyrore eshte i 5 vendi ne Evrope per potencialet qe...

Like
44
0
Friday, 08 December 2017
no-cover
Travel News

Shqiperine e kane vizituar 74% me shume turiste polake se vitin e shkuar dhe shifra pritet te vazhdoje te rritet vitin e ardhshem. Kjo rritje u regjistrua vetem ne periudhen janar, tetor nderkohe qe ne total gjate ketij viti numri i turisteve polake pritet te shenoje nje rekord te ri. Te dhenat erdhen si rezultat vizites zyrtare ne Varshave te kryeministrit shqiptar ku ndoqi edhe punimet e Forumit te Biznesit Poloni-Shqiperi per potencialin e madh te marredhenieve ekonomiko dhe tregtare...

Like
39
0
Thursday, 07 December 2017
no-cover
Travel News

Turizmi i shendetit eshte ai qe po zhvillohet gjithnje e me shume ne vende te ndryshme te botes duke sjelle nje rritje te ndjeshme te numrit te turisteve ne destinacionet qe e ofrojne. Kryesisht Europa mbetet e preferuar per kete lloj turizmi me nje numer udhetaresh qe kete vit ka arritur ne gati 20 milione ne kontinent, te interesuar per trajtime mjeksore, estetike dhe mireqenie. Per te disktuar trendet e ketij viti ne turizmin e shendetit por edhe per te...

Like
44
0
Tuesday, 05 December 2017
no-cover
Travel News

Viti 2017 ka rezultuar nje vit me aktiv per shqiptaret te cilet kane rritur udhetimet e tyre jashte vendit. Instituti i Statistikave publikoi shifrat e transportit per 10 muajt e ketij viti ku ajo qe bie ne sy eshte nje rritje dyshifrore ne perqindje. Ne dhjetemujorin e 2017, jane kryer 20.308 fluturime, duke u rritur me 10,3 %, krahasuar me njejten periudhe te nje viti me pare. Vetem ne muajin Tetor, numri i pasagjereve qe kane udhetuar me linja ajrore...

Like
46
0
Friday, 01 December 2017