no-cover
Travel News

Turizmi ka pare rritje ne kontinentin europian per vitin 2017. te dhenat e fundit te Komisionit Europian te Udhetimeve tregojne se megjithse pati shume shqetesime kryesisht te shtrira ne aspektin e sigurise, 32 nga 33 vende europiane te marra ne studim kane treguar rritje te konsiderueshme te sektorit turistik per kete vit. Si vendi me rritjen me te fuqishme ne krahasim me vitin e kaluar eshte renditur Turqia qe regjistroi rreth 27% me shume turiste se 2016. Pas saj Islanda,...

Like
76
0
Wednesday, 29 November 2017
no-cover
Travel News

Agjencia Kombetare e Bregdetit ka hapur tenderin per sinjalistiken infrastrukturore turistike midis zonave bregdetare dhe malore. Buxheti i shtetit ka parashikuar rreth 9.6 milione leke per realizimin e ketij projekti.Ky i fundit konsiston ne tabelizimin e itinerarit turistik Borsh-Bençe (rreth 60 km) bazuar ne standarde bashkekohore, duke e bere ate atraktiv si dhe me te identifikueshem per turistet.Tabelat te cilat do te vendosen jane historike, natyrore, treguese per lokalizimin e vendit dhe markim ne shtylla metalike. Pjese e markimit do...

Like
61
0
Monday, 27 November 2017
no-cover
Travel News

Gothenburgu ne Suedi eshte shpallur destinacioni i pare ne bote per zhvillimin e qendrueshem kete vit. Titulli u dha nga Indeksi Global i Destinacioneve te Qendrueshme 2017. Politikat e ketij qyteti dhe sektori turistik jane perkushtuar plotesisht drejt zhvillimit te qendrueshem duke e bere Gothenburgun nje vend terheqes por edhe ekologjik. Listen e qyteteve te gjelbra per kete vit e vijojne kryesisht ato europiane si Kopenhageni, Zyrihu,Shtutgarti, Helsinki, Stokholmi dhe Frankfurti....

Like
53
0
Saturday, 25 November 2017
no-cover
Travel News

Sezoni turistik 2018 do te gjeje Shqiperine te paster, deklaroi ministri i Mjedisit dhe Turizmit, Blendi Klosi ne celje te iniciatives per nje shqiperi me te paster. Ne hapjen e aksionit te planifikuar si nje iniciative e levizjes “Green Line Albania” dhe me pjesemarrjen e qindra mijra vullnetareve nga Shqiperia dhe Kosova u vu theksi tek rendesia e bashkepunimit per nje mjedis me te paster. Aksioni i cili do te shtrihet ne te gjithe vendin do te kete prioritet zonat...

Like
72
0
Friday, 24 November 2017
no-cover
Travel News

Per festat e 28 dhe 29 nentorit nje pjese e konsiderueshme e shqiptareve do te udhetojne jashte vendit duke shfrytezuar ditet e pushimit per te vizituar destinacione te ndryshme. Agjencite turistike raportojne nje kerkese qe vjen çdo vit ne rritje. Rajoni konsiderohet si destinacioni me i preferuar per shqiptaret per festat e nentorit. Prenotimet me te shumta kane qene per Malin e Zi, per te cilin operatoret turistike pohojne se jane mbyllur qe nje jave me pare. Ndersa Maqedonia, Greqia,...

Like
57
0
Thursday, 23 November 2017
no-cover
Travel News

Nga data 24 Nentor deri ne 31 Dhjetor, Tirana do te behet pjese e njerit prej panaireve me te rendesishem te dimrit, i njohur si “Winter Wonder”, i cili zhvillohet çdo vit ne Bruksel, ku fale vizitoreve te shumte nga e gjithe bota, si edhe promovimit qe i behet eventit ne mediat nderkombetare, eshte nje mundesi e vyer per promovimin e kultures, historise dhe turizmit tone. Kryetari i Bashkise se Tiranes, Erion Veliaj, mirepriti para nisjes delegacionin shqiptar qe do...

Like
56
0
Wednesday, 22 November 2017
no-cover
Travel News

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, promovoi ne fundjave nga Vlora nisjen e aksionit kombetar “Te pastrojme Shqiperine”, nje nisme qe synon pastrimin e territorit nga mbetjet urbane dhe qe pritet te startoje ne 24 nentor. Ky aksion, qe do te shtrohet ne te gjithe vendin ne nje hark kohor prej 6 muajsh, ka objektiva te qarta qe lidhen me permiresimin e standardeve mjedisore, si nje domosdoshmeri per te synuar dimensione te tjera ne zhvillimin e turizmit, perfshire edhe...

Like
68
0
Monday, 20 November 2017
Shqiperia promovohet serish ne portalet e huaja te udhetimeve.
Travel News

Matador Network behet portali i radhes qe shkruan per Shqiperine turistike. Sipas kesaj platforme udhetimesh Shqiperia mund te mos jete destinacioni i pare qe vjen ne mend kur mendon per plazhe si ne parajse ose vende mbreselenese te listuara nga UNESCO, por mbetet nje destinacion qe nuk duhet humbur ne Ballkan. Artikulli flet per pamjet e vendit tone, per te cilat autori cileson plazhet tona, qe mund te rivalizojne edhe me te bukurat ne bote. Ne artikullin promovues permenden udhetimet...

Like
77
0
Friday, 17 November 2017
Buxheti per turizmin 2018 do te rritet me 42%.
Travel News

Buxheti per investimet ne sektorin e turizmit do te rritet me 42% per vitin 2018. Ministri i turizmit dhe Mjedisit prezantoi ne Komisionit Parlamentar te Veprimtarive Prodhuese projektbuxhetin e dikasterit qe ai drejton, ndersa theksoi se per vitin e ardhshem jane percaktuar 4 pole per investime turistike, te cilat me pas do te kthehen ne pole te zhvillimit ekonomike te vendit. E para eshte zona e Alpeve, ku do te miratohet masterplanin e zhvillimit te Alpeve si zone me zhvillim...

Like
107
0
Wednesday, 15 November 2017
BERZH jep serish mbeshtetje per zhvillimin e turizmit ne Shqiperi.
Travel News

Shqiperia do te asistohet me nje kredi prej 60 milione eurosh nga BERZH per zhvillimin e turizmit ne 4 bashki te vendit, konkretisht ato te Beratit, Korçes, Fierit dhe Shkodres. Fondi do te perdoret per te financuar nenprojekte te infrastruktures ne transport, te cilat mundesojne zhvillimin e turizmit, por edhe per projekte te pergjithshme te bashkive per sa kohe qe sherbejne per promovimin e ketij sektori. Banka Europiane per Rindertim dhe Zhvillim gjithashtu do te ofroje nje linje krediti per...

Like
94
0
Saturday, 11 November 2017