13 shkurt, Dita Ndërkombëtare e Radios!

Written by on 13/02/2020

Sot është dita Ndërkombëtare e Radios, e cila ka për qëllim të kujtojë fuqinë unike që ka për të promovuar qasjet drejt informacionit dhe lirisë së shprehjes. Për herë të parë, kjo ditë është shënuar 8 vite më parë në 2012-ën kur UNESCO e shpalli këtë festë për të promovuar radion si media që ofron shumë mundësi. Është zgjedhur pikërisht 13 shkurti pasi në këtë ditë në vitin 1946, radio  e Kombeve të Bashkuar ka paraqitur programin e parë. Historiku i radios në Shqipëri nis me hapjen e “Radio Tiranës”  në 28 nëntor të vitit 1938 nga mbreti Zog i cili inaguroi kështu stacionin e parë radiofonik.


Current track

Title

Artist

Background